سه شنبه, ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۷ ۱۱:۴۸ ۱۱۰
طبقه بندی:
  • چند رسانه ای
  • در رسانه ها
چچ

ایسنادر نشستی در سندیکای بیمه‌گران مطرح شد؛ تاثیرات نوسانات نرخ ارز بر صنعت بیمه

تغییرات نرخ ارز و تصویب دلار 4200 تومانی بر صنعت بیمه نیز تاثیراتی دارد و می‌تواند وضعیت این شرکت‌ها را از لحاظ سودآوری یا زیان‌دهی تحت تاثیر قرار دهد.

ایسنا\r\n\r\nدر نشستی در سندیکای بیمه‌گران مطرح شد؛ تاثیرات نوسانات نرخ ارز بر صنعت بیمه

به گزارش ایسنا، امروز در سندیکای بیمه‌گران ایران نشستی با حضور علیپور، رئیس سندیکا، معصوم ضمیری، مدیرعامل بیمه پاسارگاد، سید محمد آسوده، مدیرعامل بیمه اتکایی ایرانیان، میرآقازاده مدیرکل حساب‌ها و ذخایر بیمه مرکزی و کاظمی مدیرکل بیمه‌های آتش‌سوزی، مهندسی، بیمه مرکزی برگزار شد تا تحولات حوزه ارزی و تاثیر آن بر اقتصاد و صنعت بیمه مورد بررسی قرار گیرد.

معصوم ضمیری در قسمتی از این نشست گفت: خوشبختانه صنعت بیمه تابع مقررات ارز مبادله‌ای است و نیازهای ارزی خود را به بانک مرکزی اعلام می‌کند و با تایید بیمه مرکزی از منابع تامین شده با نرخ مبادله‌ای استفاده می‌کنند در نتیجه نوسانات بازار ارز به طور مستقیم در مسائل بیمه‌ای تاثیر ندارد. 

وی ادامه داد: شرکت هایی که دارایی ارزی دارند از افزایش نرخ ارز بهره مند می شوند و شرکت هایی که بدهی ارزی دارند هزینه هایشان افزایش می یابد.

ضمیری افزود: بیمه‌های مستقیم نیاز خود را از بازارهای بین الملل تهیه می‌کنند که سال‌های گذشته ما مشکلاتی درباره بازارهای بین‌المللی داشتیم که به تدریج در حال حل شدن است. اگر خسارت اتفاق بیافتد و نرخ ارز تغییر کند امکان دارد اگر این موضوع پیش بینی نشده باشد خسارت با نرخ متفاوتی تسویه شود که از نظر ارزی به ضرر شرکت است.

آسوده نیز در ادامه این نشست گفت: وقتی نرخ ارز افزایش یابد برخی شرکت ها که موازنه ارزی مثبت دارند، ارزش دارایی اش بالا میرود ولی این موضوع برای شرکت نقدینگی نمیآورد.

وی افزود: اگر شرکتی با تغییر نرخ ارز ارزشش از ۱۰۰ میلیارد تومان به ۱۲۰ میلیارد تومان برسد نمی‌تواند در زمان وقوع خسارت کل مبلغ تعهد شده را بگیرد.

آسوده ادامه داد: برخی از رشته های بیمه دیرتر و برخی از رشته ها زودتر به نرخ ارز حساسیت نشان می دهند.

مدیرعامل بیمه اتکایی ایرانیان توضیح داد: با افزایش نرخ ارز حق بیمه شخص ثالث اضافه نمی‌شود، الا با طی شدن مراحل قانونی جرا که شورای عالی بیمه باید در این مورد تصمیم بگیرد. هر رشته ای که ارز بیشتری نیاز داشته باشد حق بیمه اش افزایش می یابد که از جمله آن بیمه نامه‌های باربری، نفت و انرژی هستند.

کاظمی مدیر کل بیمه های اتکایی، آتش‌سوزی، مهندسی و انرژی بیمه مرکزی نیز در بخشی از این جلسه گفت: اگر نوسان ۵۰ درصدی در نرخ ارز داشته باشیم حق بیمه ها باید ۵۰ درصد افزایش یابد.

کیوان پورشب از اعضای کمیسیون بیمه اتاق بازرگانی نیز گفت: در سال های گذشته صنعت بیمه تحولات زیادی را تحمل کرده، ولی شاید مهمترین فاکتوری که کمتر به آن پرداخته شده نقش بیمه در پیش بینی پذیر شدن اقتصاد است. اگر صنعت بیمه رابطه مستقیمی با بازارهای مالی داشت، یک شبه برای نرخ ارز تصمیم گیری نمی‌شد. ما باید ریسک های ناشی از یک تصمیم را بفهمیم و بدانیم که این ریسک ها برای بازار های مالی چه تبعاتی دارد.

منبع:
آدرس کوتاه شده: